NBA Tarihinin Unutulmayan 10 Rekoru

NBA Tarihinin Unutulmayan 10 Rekoru

Sizler için NBA tarihinde kırılmış ve unutulması bir hayli güç olan ilk 10 rekoru araştırdık. İşte unutulmayan NBA rekorları;

Tek Maçta En Fazla Sayıyı Atan Oyuncu
Bir maçta en fazla sayıyı atarak takımını galibiyete sürükleyen kişi olarak tarihe geçen Wilt Chamberlain, aynı maçta 100 sayı atmıştır. Söz konusu olan maç ise, 1962 yılında oynanan Philadelphia Warriors – New York Knicks arasındaki maçtır.

nba-tarifi.jpg

En Uzun Süreli Maç
Tarihin en uzun maçı Indianapolis Olympians ile Rochester Royals arasında oynanan ve altı defa uzatma alan matır. Maçın galibi Indianapolis olurken, maç NBA tarihine en uzun süren maç olarak geçmiştir.

Bir Maçta En Fazla Sayı Üreten Takım
Bir maçta en fazla sayıyı üreten takım olarak tarihe geçen takım; 1983 yılında ve 3 defa uzatılan maçta Denver Nuggets’i 186 sayı ile mağlup eden Detroit Pistons olarak kaydedilmiştir.

en-uzun-suren-maclar.jpg

Bir Yarı İçerisinde En Fazla Sayıyı Üreten Takım
Bir yarı içerisinde en fazla sayıyı üreten takım olarak NBA tarihine geçen takım; 1980 yılında Denver Nuggets’i 173 – 143 mağlup eden Phoenix Suns takımıdır. Maçın sadece birinci yarısında 107 sayı kaydetmiştir.

Bir Çeyrek İçerisinde En Fazla Sayıyı Üreten Takım
Bir çeyrek içerisinde en fazla sayıyı üreten takım olarak NBA kayıtlarına geçen takım; Buffalo Braves’tir. Takım 1972 yılında Boston Celtics ile oynadığı maçın son çeyreğinde 58 sayı almasına rağmen maçtan mağlup olarak ayrıldı.

Bir Uzatmada En Fazla Sayıyı Üreten Takım
1996 yılında Los Angeles Clippers ile oynadığı maçta 25 sayı alarak kayıtlara geçen takım New Jersey Nets olmuştur.

Bir Sezon İçinde En Fazla Maç Oynayan Oyuncu
1968 – 1969 sezonunun ilk yarısında New York Knicks takımı ile toplam 35 maç, sezon ortasından itibaren de Detroit Pistons takımına geçerek 53 maç oynayan Walt Bellamy toplam 88 maç oynayarak NBA rekoruna adını yazdırmıştır.

Bir Sezon İçinde Maç Başına En Fazla Zaman Alan Oyuncu
1961 – 1962 sezonunda ortalama 48.5 dakika zaman alarak adını yazdıran oyuncu Philadelphia Warriors takımında oynayan Wilt Chamberlain’dir.

Bir Maç İçinde En Az Sayıyı Üreten Takım
1999 yılında Miami Heat ile oynadığı maçı 82 – 49 mağlup kaydeden Chicago Bulls NBA tarihi içinde bir maçta en az sayı üreten takımı olmuştur.

nba-rekorlari.jpg

Bir Yarı İçinde En Az Sayıyı Üreten Takım
2006 yılında Los Angeles Clippers ile oynadığı maçta 89 – 67 mağlup olarak ayrılan New Orleans Hornets, maçın ikinci yarısında 16 sayı üreterek unutulmayan NBA maçları arasına adını yazdırmıştır.

Taraftarı olduğunuz takımınız ile ilgili güncel ve son dakika gelişmelerini sitemizden takip edebilirsiniz. Gelişmelerden anlık haberdar olabilmek için Tahmingold sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizi en doğru ve en güncel bilgiye ulaştıracaktır.
​​​​​​​

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın