Süper Ligin Afrikalı Yıldızları

Süper Ligin Afrikalı Yıldızları

Süper Lig, tarihinde birçok yabancı futbolcuya ev sahipliği yapmıştır. Ancak Afrika kökenli futbolcular ve yabancı futbolcular arasında ligimizde ve kalplerimizde ayrı yeri olduğu bir gerçektir. Afrikalı futbolcu isimleri deyince herkesin aklına birçok örnek gelmektedir. Kimisi futbol yetenekleriyle kimisi de sıra dışı kişilikleriyle hatırlanmaktadır.

1- Daniel Amokachi
En iyi siyahi futbolcular listesinin zirvesinde birçok Beşiktaşlı futbolsever için şüphesiz Amokachi olmuştur. 1996-97 sezonunda Everton’dan transfer olan siyahi yıldız, özellikle derbi maçlarda attığı gollerle Beşiktaş’ın unutulmaz yabancıları arasında yerini almıştır.

2-Demba Ba
Beşiktaş’ta kısa dönem forma giyse dekara Kartal’ın konargöçer sezonunda attığı gollerle zirveye tutunmasını ve takımının Avrupa’da çeyrek finale kalmasını sağlayan önemli bir güç oldu. Saha içi ve saha dışında efendi kişiliğiyle de taraflı tarafsız her futbolseverin gönlünü kazandı.

3- Uche Okechukwu
1993-94 futbol sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Uche o sezondan itibaren ligimizin Afrikalı futbolcu istilasına uğramasının startını vermiş oldu.9 sene boyunca sarı lacivert formayı giyen siyahi yıldız, Danimarkalı stoper Högh ile birlikte yakaladığı uyumu sayesinde efsaneler arasına girmeyi hak etti. Ayrıca oynadığı reklam filmleriyle de zamanında adından oldukça söz ettirmeyi de başarmıştı.

4- Jay Jay Okocha
1996 Fenerbahçe’nin kadrosuna kattığı Nijeryalı yıldız oyuncu gösterdiği üstün performansla kısa sürede taraftarın sevgisini kazandı. Bir süre sonra Türk vatandaşlığına da kabul edilen Okocha, attığı goller ve estetik hareketleriyle hafızalarda yer etti. Fenerbahçe’den Fransa’nın PSG ekibine transfer olurken takımına kazandırdığı 16,5 milyon dolar bonservisle de kulübün kasasını ihya etti.

5-Rigobert Song
Namı diyar Kamerun Aslanı… Galatasaray’da geçirdiği4sezon boyunca 2 şampiyonluk yaşadı. Bu süreçte takımın kaptanlığına kadar yükselen siyahi oyuncu, sarı kırmızılı ekipte ortaya koyduğu mücadeleci futbolla taraftarın gönlüne taht kurmasını bildi.

6- Shabani Nonda
Belki çok üst düzey bir performansla ligimizi sallamadı. Belki attığı çalımlarla hafızalarda kalmadı. Ancak 2007-2008 sezonunda 32. Haftada Fenerbahçe ile oynanan derbide kafayla attığı gol sayesinde ikili averaj dezavantajını avantaja çeviren Galatasaray o sezon şampiyon olacak ve Nonda da adını bu altın kafayla efsaneler arasına yazdıracaktı.

7- Didier Drogba
Afrikalı efsane futbolcular arasında uzun yıllar sonra da unutulmayacak en kariyerli oyuncuların başında kuşkusuz Drogba geliyor. Fildişi’li yıldız oyuncu 2012-2013 sezonunda kadroya katılıp 2 sezon kaldığı Galatasaray’da 2 şampiyonluk yaşadı. Onu anlatmaya gerek yok. Ligimizde kaldığı süre boyunca saha içi ve dışında her hareketiyle tam bir yıldız olduğunu gösterdi.

8- İbrahima Yattara
2002-2003 yılında Trabzonspor’a transfer olduğunda kimse Türk futboluna bu kadar iz bırakabileceğini tahmin edemezdi. Attığı gollerin yanı sıra sürati, sarı saçları ve kendine has çalımlarıyla futbol dönemi boyunca rakip savunma oyuncularının korkulu rüyası oldu. Bordo mavili taraftarların da unutamadığı futbolcuların ön sırasında yerini aldı.

9- Fani Madida
1992-1993 sezonunda Güney Afrika'nın Kaizer Chiefs ekibinden Beşiktaş'a transfer olan Fani Madida da, siyah-beyazlı kulübün unutulmaz Afrikalı futbolcuları arasında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte üç sezon oynayarak istikrarlı bir tablo ortaya koyan Fani Madida, daha sonraki dönemlerde Antalyaspor ve Bursaspor'un da formasını giydi.

10- Samuel Johnson
Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe'yi çalıştırdığı 1999-2000 sezonunda sarı-lacivertli formayı giymeye başlayan bir diğer Afrikalı Samuel Johnson da iz bırakan isimler arasında. Fenerbahçe'de geçirdiği dört sezonda bir lig şampiyonluğu yaşayan Ganalı yıldız, çalışkanlığı ve derbi maçlarındaki hırsıyla sarı-lacivertli taraftarların desteğini almıştı.
 

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın