Milli Takımın 10 Efsane Oyuncusu

Milli Takımın 10 Efsane Oyuncusu

Türk futbolu birçok önemli yıldız yetiştirmiştir. Bunlardan bazılarıysa hafızalarda yer ederek taraftarın kalbini kazanmıştır. Peki milli takımın 10 efsane oyuncusu kimlerdir?

Lefter Küçükandonyadis
Fenerbahçe’nin ve Türk Milli Takımının efsane futbolcularından olan Lefter, 1941’de başladığı profesyonel kariyeri boyunca A Milli Takım, B Milli Takım ve 21 yaş altı takımlarında toplamda 50 kez milli formayı giydi. Dönemin en golcü futbolcularından olan Lefter, Milli formayla toplam 21 gole imza attı. Bu rekoru 33 sene boyunca elinde tuttu.

Taçsız Kral: Metin Oktay
Türk futbolunun en önemli futbolcularından olan Metin Oktay, Galatasaray’la özdeşleşmiştir. A Milli Takım ve U-18 formasıyla çıktığı toplam 40 maçta 22 gol attı.

Can Bartu
Futbol ve basketbolda milli formayı giye başarısını yakalayan tek sporcudur. 28 kez milli takım kadrolarında yer alan olan Bartu, 6 gol atmıştır.

Tanju Çolak
Galatasaray ve Fenerbahçe forması altında büyük başarılara imza atan ve lig tarihinin en golcü oyuncularından biri olmayı başaran Tanju Çolak U-18, U-21 ve A Milli Takım formaları altında toplamda çıktığı 55 maçta 12 gol kaydetmiştir.

Cemil Turan
Fenerbahçeli Cemil olarak biline Cemil Turan, Milli takım formasıyla toplam 44 maça çıktı. Bu maçlarda attığı gol sayısı ise 19.

Oğuz Çetin
Orta sahada oynadığı başarılı futbolla Türk futboluna damgasını vurmuş olan Oğuz Çetin, Milli forma altında en çok maça çıkan futbolculardan biri olma unvanını da elinde bulunduruyor. 1996 Avrupa Kupası finallerinde de Milli formayı giyen Çetin, toplamda 70 kez bu onuru yaşamıştır. Bu maçlarda 3 de golü bulunmaktadır.

Bülent Korkmaz
Galtasaray’ın ve Milli takımın efsane kaptanlarından olan Bülent Kormaz, 1996 ve 2000 Avrupa Kupaları, 2002 Dünya Kupası finallerinde Milli formayı giymiştir. U-21 ve Milli Takımda toplamda 105 kez forma giymiş, 3 de gol atmıştır.

Hakan Şükür
Galatasaray ve Milli Takımın en golcü futbolcularından biri olmuş, tüm düzeylerde toplam 133 kez milli formayı giymiş, 60 gole imza atmıştır.

Tugay Kerimoğlu
Milli formayı en çok giyen futbolculardan biri olup U-16, U-18, U-21 ve A Milli Takımda 135 maça çıkmış, 6 gol atmıştır.

Rüştü Reçber
Milli takım formasını en çok giyen futbolcudur. 2002 Dünya Kupası maçlarında harika performans sergileyerek Barcelona’ya transfer olmuştur. U-21 ve A milli takım forması altında toplam 132 maça çıkmıştır.

Hakkı Yeten / Beşiktaş
Aralıksız olarak tam 17 sezon siyah-beyazlı formayı terleten, Beşiktaş efsanesi denilince akla ilk gelen isimlerden birisi şüphesiz ki Hakkı Yeten‘dir. Alçak gönüllülüğü, dürüstlüğü, efendiliği ile taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmış biri. Beşiktaş kültürünün şekillenmesinde en büyük etkenlerden birisi Hakkı Yeten’dir. Karakteri ile koskoca bir camiaya örnek olmuş ve ardından gelen gençlere yol göstermiştir. Öyle ki Beşiktaş camiası Hakkı Yeten’i bir baba gibi görmüş ve “Baba Hakkı” demiştir.

Hami Mandıralı / Trabzonspor
18 sezon Trabzonspor formasını başarıyla terleten Hami, 'Bombacı' lakabıyla anılır. Türk futbolunun en tehlikeli frikik atıcıları arasında yer almaktadır.

Şenol Güneş / Trabzonspor
Yaklaşık 15 sene Trabzonspor'un kalesini koruyan ve 31. kez milli olan Şenol Güneş, Trabzonspor'un şampiyonluklarında büyük rol oynadı ve Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden biri oldu.

Rıdvan Dilmen / Fenerbahçe
Fenerbahçe'nin şampiyonluklarında büyük katkı sağlayan 'Şeytan' lakaplı Rıdvan Dilmen, Türk futbol tarihinin unutulmayacak futbolcuları arasındadır.

Feyyaz Uçar / Beşiktaş
Dillerden düşmeyen Metin-Ali-Feyyaz üçlüsünün en golcü ismi olan 16 sezonda 170 golle Beşiktaş'ın Türkiye Ligi'ndeki en golcü ismi olan Feyyaz Uçar, Milli takıma da verdiği katkılarla Türk futbol tarihinin unutulmaz isimlerinden.

Sergen Yalçın / Beşiktaş
3 büyük takımda forma şansı yakalayan ender futbolculardan olan Sergen, en başarılı dönemini Beşiktaş forması altında yakaladı. Attığı frikik golleri ve tekniği ile Türk futboltarihinin unutulmazları arasında.
 

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın