10 Numara Forma Giymiş 10 Futbolcu

10 Numara Forma Giymiş 10 Futbolcu

Futbol dünyasında en iyi futbolcular genellikle hücum oynayan futbolculardır. Yapılan araştırmalar, anketler hep bu sonucu vermiştir. Çünkü futbol yaratıcılığı ve skor üretmeyi öne çıkarmaktadır. Bu nedenle 10 numara giyen ki geçmişte forma numaraları sadece 11’e kadardı, futbolcuların yeri ayrıydı. 10 numara giyen futbolcular için 10 numara oynayan futbolcular denirdi. Takımın en iyi kimse 10 numara giyen diye dikkat edilirdi. Aslında futbolda 10 numara neden önemli dersek, asist yapan, gol atan, takımın saha içinde hücumu yöneteni dersek sanırım cevabı da vermiş oluruz. Peki 10 numara giyip, 10 numara futbol oynayan, o formanın hakkını vermiş olan oyuncular kimlerdir?

MARADONA
Kimilerine göre dünyanın en iyi futbolcusu o. Belki de günümüzdeki 10 numara giyen futbolcular için bir idol ve başlangıç adamı. Ondan sonra, onunla kıyaslanan ve onun gibi olmak isteyen futbolcular geldi futbol dünyasına. Kariyeri skandallarla dolu olsa da o bir efsane ve elde ettiği başarıları yakalamak halen çok zor.

LİONEL MESSİ
Maradona’nın veliahtı olarak gören de var onu çoktan geçti diyen de. Aktif olarak futbol oynayan 10 numara efsanesi Messi. Futbolda 10 numara neden önemli dedirten bir oyuncu. Milli takımda başarıyı yakalayamasa da kulüp bazında ve kişisel anlamda kazandıkları onu şimdiden dünyanın en iyi futbolcuları arasına aldı bile.

PELE
Bazılarına göre de hem dünyanın en iyi futbolcusu hem de en iyi 10 numarası Pele’dir. Ancak Pele 10 numara oynayan futbolcular içerisinde farklı bir değerlendirmede olabilir. Kendisi küçük yaşlarda başladığı kariyerinde sayısız başarılar, gol krallıkları kazandı. Defalarca dünya şampiyonu oldu. Ancak onu yetersiz bulanlar, Avrupa’da oynamaması, onun dönemindeki futbolun yetersizliğinden söze etse de efsane 10 numaralardan biri de Pele’dir.

MATTHAUS
Giydiği 10 numaranın hakkını veren, futbolun akıl ve güç tarafındaki en önemli isimlerinden biri de şüphesiz Matthaus olacaktır. 23 yıllık müthiş kariyerine onlarca şampiyonluk ve başarı katmıştır.

ZİDANE
Yakın futbol tarihimizin 10 numara oynayan futbolcular listesinde Zidane efsanesi olmazsa olmaz. Oynadığı futbollar büyük kulüplerde başarılar elde etmesi yanından Fransa ile kazandığı şampiyonluklarla da kaptan ve idol olmayı başarmıştır.

PLATİNİ
Fransızların efsane futbolcularından ve 10 numara giyen futbolcular için idol olmuş diğer bir isim de Platini’dir. O kendinden sonra gelen Zidane gibi Juventus ve Fransa milli takım formaları ile efsaneleşen bir maestrodur.



TOTTİ
Bir efsane isimde Totti. Futbolda 10 numara neden önemli dedirten futbolculardan biri de o. Uzun yıllar giydiği Roma forması ile efsaneleşen futbolcu, kariyerindeki başarıları, saha içindeki marjinal hareketleri ile futbol dünyasına damga vuran isimlerin başında geliyor.

HAGİ
Ülkemize geldiğinde tüm futbol severler, taraflı tarafsız heyecanlanmıştı. Hagi, beklenenleri asla boşa çıkarmadı ve 10 numaranın, 10 numara hakkını vererek kariyerini noktaladı. Milli takım ve kulüp takımlarında elde ettiği başarılar onu zirveye taşıdı.

RONALDİNHO
Yaşayan efsanelerden ve messi’den önce Barselona 10 numarası oydu. Bazılarına göre dünyanın en iyi futbolcusu o. Kariyeri başarılarla dolu, göze hoş gelen yaratıcılıkta sınır tanımayan bir futbolcuydu.

ROBERTO BAGGİO
İtalyan futbolunun idol isimlerinden biridir O. Futbol tarihine bakanların karşısına mutlaka çıkacak bir isim. Oyun stili ve kurnaz son vuruşlarıyla efsaneleşen isimlerden biri.
 

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın