Nba'de Kırılmış Rekorlar

Nba'de Kırılmış Rekorlar

Basketbol severlerin ve basketbol ile ilgilenenlerin tüm sezon boyunca NBA maçlarını takip ettiklerini bilmeyen yoktur. Spor dalları arasında futboldan sonra en çok takipçi ve taraftarı olan basketbol’da, NBA basketbolun süper ligi olarak da ifade edilebilmektedir. Spor ve basketbol severlerin yakından takip ettiği NBA’da ise her sezon farklı bir rekora gidilmekte ve farklı basketbolcular popüler hale gelmektedir. NBA rekorları içerisinde bazı ataklar söz konusu olduğu gibi genel olarak futbolcular da adından söz ettiren yıldız oyuncular haline gelmiş durumdadır.

Triple - Double’da Rekor Kıran Russell Westbrook
NBA’de 2016-2017 sezonu içerisinde triple double oyunlarında ve rekorlarından adından sıkça söz ettiren ve basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran bireyler arasında Russell Westbrook yer almaktadır. NBA rekorları içerisinde triple-double rekorunu 79’a çıkararak 1989 yılına ait triple-double rekorunu kıran basketbolcunun da önüne geçen Russell Westbrook, aynı zamanda basketbol sezonu içerisinde en çok konuşulan oyuncu olarak da popülerliğini her geçen gün arttırmaktadır. NBA tarihi içerisinde 12 ribaunt ile basketbol tarihinde bunu başaran ilk oyuncu olarak da Russell Westbrook, kalitesini her geçen gün arttırmaktadır. Basketbol tarihinde en aktif sezonlardan bir tanesi olarak da adlandırılan 2016-2017 sezonunda basketbol severlerin de hayran kalacağı oldukça kaliteli maçlar oynanmıştır.

En Fazla Triple Double Yapılan Sezon
2016 ve 2017 sezonu aynı zamanda basketbolcuların en fazla triple double yaptıkları sezon olarak da tarihe geçmiş durumdadır. NBA rekorları anlamında en aktif ve en dolu sezonunu yaşamasının yanı sıra triple- double sayıları ile de basketbol severleri mutlu ettiği bir sezonu yaşamaktadır. James Harden, Draymond Green ve Lebron James gibi birbirinden kaliteli dünyada ülü basketbolcular da triple- double alanında rekora imza atan isimler arasında yerlerini almış durumdadırlar. Basketbol oyunlarında yani maçlarında, bir oyun içerisinde 5 kere olumlu kabul edilen kategorilerin gerçekleştirilmesi olarak ifade edilen triple- double’de, asist, top çalma, ribaunt gibi performansların çift haneli rakamlara ulaşması üzerine oluşturulan bir oyun puanlaması olarak adlandırılabilmektedir.

Phoenix Suns'ın 20 yaşındaki genç yeteneği Devin Booker, Boston Celtics'e 130-120 yenildikleri karşılaşmada attığı 70 sayıyla tarihe geçti. Mücadelede 11 isabetli üçlük kaydeden Booker, 70 sayı barajına ulaşan en genç oyuncu olarak adını NBA tarihine yazdırdı. Booker, Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, David Thompson, David Robinson ve Elgin Baylor'ın ardından bu sayıya ulaşan NBA'in 6'ncı oyuncusu unvanını da elde etti.

Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry, New Orleans Pelicans'ı 116-106 yendikleri karşılaşmada 13 üç sayı isabeti bularak rekor kırdı. Curry, Kobe Bryant ve Donyell Marshall'a ait (12) bir maçta en fazla üç sayılık basket bulma rekorunu eline geçirdi.

Los Angeles Clipperslı Chris Paul, New Orleans Pelicans'a karşı 133-105 kazanılan maçta top kaybetmeksizin 20 sayı ve 20 asistle oynayarak NBA tarihinde bunu başaran ilk oyuncu oldu. Paul, Miami Heat'i 98-86 yendikleri maçta ise lig tarihinde 8 bin asist barajını geçen 10. oyuncu olmayı başardı.

Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks'in Los Angeles Lakers'ı 122-111 yendiği maçta attığı sayılarla NBA'de 30 bin sayı barajına ulaşan 6. oyuncu unvanını aldı. Normal sezonun sona ermesiyle 30 bin 260 sayıya ulaşan Alman basketbolcu Nowitzki, NBA'in en skorer Avrupalı oyuncusu konumunda bulunuyor.

Cleveland Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, New York Knicks'i 111-104 mağlup ettikleri maçta, Kobe Bryant'ı geride bırakarak NBA tarihinin 28 bin sayı barajını aşan en genç oyuncusu oldu. Kariyerinde 28 bin 787 sayıya ulaşan 32 yaşındaki James, Chicago Bulls'a karşı 99-93 kaybedilen maçta kaydettiği sayılarla ise NBA tarihinde en çok sayı atan oyuncular listesinde efsane pivotlardan Shaquille O'Neal'ı geçerek 7. sıraya yükseldi.
 

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın