Akıllara Kazınmış Beşiktaş-Galatasaray Derbileri

Akıllara Kazınmış Beşiktaş-Galatasaray Derbileri

Ülkemizin iki güzide takımı Beşiktaş ve Galatasaray yıllardır süren derbi heyecanını futbolseverlere yaşatmaya devam ediyor. İstanbul’un en köklü iki takımından Beşiktaş 1903 yılında, Galatasaray iyi 1905 yılında kuruldu. Heyecanla beklenen Beşiktaş Galatasaray derbileri ilk defa 1924 tarihinde gerçekleşti. Bu ilk maç Beşiktaş Galatasaray maç istatistikleri içerisinde Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyeti ile sonuçlanarak kayda geçmiştir. Derbinin ikinci maçı ise Beşiktaş Galatasaray en farklı skorlar listesine girmiştir. Bu maçı Galatasaray 6-1’lik skorla kazanmış ve ilk derbi galibiyetine imza atmıştır.



Beşiktaş Galatasaray derbileri tarihinde günümüze kadar toplam 342 maç oynanmıştır. Beşiktaş Galatasaray maç istatistikleri tarihine baktığımızda ise Galatasaray’ın 120 galibiyetle önde olduğunu görmekteyiz. Beşiktaş ise 109 galibiyet elde etmiştir. 113 müsabakadan ise taraflar galip gelememiş ve berabere kalmışlar. Beşiktaş Galatasaray en farklı skorlar arasında ise liste başında 30 Haziran 1940 yılında oynanan ve Galatasaray’ın 9-2 kazandığı maç yer almakta. Beşiktaş’ın en farklı galibiyetleri ise 1933 ve 1940 yılında aldığı 5-0’lık aldığı galibiyetlerdir. Beşiktaş derbilerde toplam 440 gol atarken, Galatasaray 480 golle rakibine karşılık vermiştir. Derbilerde en çok gol atan oyuncular listesinde ise 29 golle Beşiktaşlı Hakkı Yeten, 26 golle yine Beşiktaşlı Şeref Görkey ve 21 golle Galatasaraylı Gündüz Kılıç yer almaktadır.

Akıllarda iz bırakan Beşiktaş Galatasaray derbileri içerisinde bazıları ise şunlardır. 2002 / 2003 sezonunda Beşiktaş 100. Yılını kutluyor ve şampiyonluğa gidiyordu. 33. Hafta mücadelesinde karşılaşan iki ezeli rakipten sahasında oynayan Beşiktaş 1-0’lık skorla galip ayrılarak şampiyonluğu garantilemiş oldu. 2006 yılında ise bu sefer Galatasaray galip geliyor ve son maçta Kayserispor’u yenen sarı kırmızılılar bir diğer ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin önünde şampiyon oluyorlardı. Bu mucizevi sezonda uzatmalarda Hasan Kabze’nin golüyle Beşiktaş’ı yenen Galatasaray için unutulmaz bir galibiyet olmuştur. 1992 / 1993 yılında ligde 48 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş kendi sahasında Galatasaray’ı konuk ediyordu. Maçın favorisi olan kara kartallar, Feyyaz’ın golüyle 1-0 öne geçmişti. Ancak daha sonra harika bir maç çıkaran sarı kırmızılar rakibini 3-1 yenerek yenilmezlik serisine son vermiş oldu. Beşiktaş Galatasaray en farklı skorlar arasına kendine yer bulan müsabakada 1997 yılında TSYD kupası finalinde karşılaşan iki takım arasından Galatasaray 6-0’lık galibiyetle ayrılmıştır. Beşiktaş Galatasaray maç istatistikleri içinde en fazla görülen skor ise toplam 71 kez ile 1-0’lık sonuç olmuştur.

 

1- SERGEN ATTI ŞAMPİYONLUK GELDİ 100. yılını kutlayan Beşiktaş 2002/2003 sezonunun 33. haftasında sahasında Galatasaray'ı ağırladı. 90. dakikada Sergen'in golüyle rakibini 1-0 yenen Beşiktaş bu sonuçla şampiyonluğu garantiledi. Maçı anlatan Ercan Taner'in "Sergen attı şampiyonluk geldi" sözleri yıllarca akıllardan çıkmadı.

2- HASAN KABZE MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ 2006 yılından Mayıs ayında oynanan karşılaşmada dakikalar 92.38'i gösterirken Hasan Kabze'nin golü geldi. Bu golle Galatasaray rakibini 2-1 yendi. Bu golle Fenerbahçe ve Galatasaray son haftaya aynı puanla girdi. Son hafta G.Saray, Kayserispor 3-0 yenerken F.Bahçe deplasmanda Denizlispor'la 1-1 berabere kalınca şampiyon sarı-kırmızılı takım oldu.

3- HERKES İZLEDİ, ŞİFO ŞOVUNU YAPTI 1998'da oynanan Türkiye Kupası maçında Şifo Mehmet, Galatasaray ceza alanı içinde adeta ders niteliğinde bir rövaşata ile kaleci Mehmet Bölükbaşı'nı avladı. Bu gol derbi tarihinin unutulmazları arasına girdi.

4- EBOUE VE TARAFTAR GERGİNLİĞİ 2011 yılındaki derbide Beşiktaş taraftarı taç kullanmak için kenara gelen Eboue ile sürtüşme yaşadı. Bir Beşiktaş taraftarı sahaya inerek Eboue'ye doğru koşarken hem araya güvenliklerin girmesi hem de ayağının kayması nedeniyle düştü ve olası bir saldırının önüne geçildi.

5- TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ Olimpiyat Stadında oynanan 2013 yılındaki derbide Beşiktaş taraftarı sahaya indi. Galatasaray 2-1 öndeyken bir anda yeşil sahayı dolduran Beşiktaşlılar sandalyelerle güvenliklere saldırdı. Sonuç: Beşiktaş 3-0 mağlup sayıldı...

6- YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ 1992/93 sezonunda 48 maçtır ligde yenilmeyen Beşiktaş, Galatasaray'ı ağırladı. Feyyaz'la öne geçen Beşiktaş Hakan Şükür'ün 2 ve Stumpf'un gollerine engel olamayınca sahadan 3-1 yenik ayrıldı ve seri sona erdi. O maçta kırmızı kart gören Galatasaraylı Muhammet Altıntaş maçtan 1-2 ay sonra geçirdiği trafik kazası ile komaya girmiş ve 1 yıl futboldan uzak kalmıştı.

7- TOSCHAK'TAN PROTESTO VE TARİHİ FARK Beşiktaş Teknik Direktörü John Benjamin Toschak, gereksiz bulduğu TSYD Kupası finaline genç oyuncularla çıktı. Rakip Galatasaray'dı. Beşiktaş'ın ilk 11'inde Bülent Ataman, Ali Günçar, Hikmet Çapanoğlu, Yusuf Tokaç, Mustafa Öztürk gibi isimler vardı. Sonuç: 1997 yılının Temmuz ayında Galatasaray rakibini 6-0 yendi. Bülent Ataman o maçta kırmızı kart gördü ve maç sonrası yapılan eleştirilere dayanamayıp futbolu bıraktı. 6 ay sonra ise geri döndü.

8- NE YAPTIN FEVZİ... 1999/2000 sezonunda Beşiktaş, Galatasaray'ı ağırladı. Şifo Mehmet'in golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş maçın bitmesini bekliyordu. Dakikalar 80'i gösterirken Arif ara pasında Hakan Şükür'ü topla buluşturmak istedi. Araya giren Halilagiç kalecisi Fevzi'ye pas verdi. Fevzi tam topu uzaklaştırmak isterken zeminin azizliğine uğradı ve yerden seken topu ıskaladı. Top ağlarla buluştu. O dakikaya kadar maçın yıldızı olan Fevzi sahada, eşi tribünde ağlarken umut vaat eden bir kalecinin de kariyeri büyük düşüşe geçti.

9- GENÇ EMRE ATIYOR! Emre Belözoğlu, Galatasaray forması giyerken henüz 17 yaşında bir Galatasaray-Beşiktaş maçı oynuyor. 46. dakikada Okan'ın yerine oyuna giren Emre, 79. dakikada attığı golle skor tabelasını 2-2'den 3-2'ye çeviriyor ve bu skorla Galatasaray, Beşiktaş'ı mağlup edip şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanını sahibi oluyor.

10- ALİ AYDIN HAKEMLİĞİ BIRAKTI 2004 yılında Ali Aydın, Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanan maçtaki yönetimi nedeniyle çok eleştiri aldı. Bu eleştirileri kaldıramayan ve derbideki yönetiminin kötü olduğunu kabul eden Ali Aydın, 7 Nisan 2004 yılında faal hakemliği bıraktığını açıkladı.

11- MEŞHUR TEZAHÜRAT BU MAÇLA BAŞLADI Ahmet Çakar için Beşiktaş taraftarının bestelediği 'malum' tezahürat, 1997 yılında oynanan bir Beşiktaş - Galatasaray maçında söylendi. 1-1 biten maçta Ahmet Çakar'ın Galatasaray lehine verdiği penaltı, Amokachi'nin kırmızı kartı derken taraftarlar uzun süre akıllardan çıkmayacak o tezahüratı besteledi...

12- "KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ" Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu, Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle 2001 yılının 31 Martında oynanacak Beşiktalş derbisinin ertelenmesini istedi. Beşiktaş ise buna yanaşmadı. Maç oynandı, Galatasaray eksiklerine rağmen 2-0 yendi ve Lucescu maçtan sonra tarihe kazınacak o sözleri sarf etti: "Köpekler istedi diye atlar ölmez"
 

Dilediğiniz paketi seçip hemen kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekibimiz iddaa tahmin, strateji ve analizleri konusunda sizlere günün bankosu olan maç tahminlerini sunarak kazancınızı artırmayı hedefliyor.


silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Düşük Risk Yüksek Başarı

150

  • Haftalık 7-15 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Başarı

250

  • Haftalık 14-21 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili
silver, gold ve platinum paketleri ile yüksek başarı oranı

Yüksek Oran Yüksek Kazanç

400

  • Haftalık 21-30 Arası Kuponlar
  • Günlük Banko Kuponlar
  • Günlük Maç Analiz ve Yorumlar
  • Yüksek Başarı Oranı
  • Ücret İade Garantili.

Siz de Yorum Yazın